Γίνε Υποστηρικτής του "ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ" από 1€

Γνωρίστε την Μαρία Μιχαλάκη. Εμψυχώτρια & Σύμβουλο Προσωπικής Ανάπτυξης


Με λένε Μαρία Μιχαλάκη, είμαι Εμψυχώτρια ομάδας με τη μέθοδο της συνθετικής παιχνιόδρασης – Αφηγήτρια θεραπευτικού... Παραμυθιού και Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης. Ζω στην Σαλαμίνα και έχω δυο γιους.

Αρχικά Σπούδασα Ιστορία και Φιλοσοφία της Τέχνης στο BORGIAS Fine arts & Design. Και για ένα μεγάλο διάστημα ασχολήθηκα με τα εικαστικά παίρνοντας μέρος σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις εντός και εκτός Αθηνών. Έργα μου υπάρχουν σε Gallery της Αθήνας της Σαντορίνης και της Πάρου.

Τα τελευταία χρόνια όμως με έχει κερδίσει ο χώρος της εμψύχωσης, του θεραπευτικού παραμυθιού και της Συμβουλευτικής .

Έχω πτυχίο διετούς φοίτηση από το κέντρο ΕΜΨΥΧΩΣΙΣ, στην Εμψύχωση ομάδας με τη μέθοδο της συνθετικής παιχνιόδρασης. Αναγνωρισμένο από τον Βρετανικό φορέα NOCN level 7. Από το ίδιο κέντρο πιστοποίηση (320 ώρες) στις Συμβουλευτικές Δεξιότητες αναγνωρισμένη από τον NOCN level 5. Καθώς και 15μηνη πιστοποίηση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην θεραπεία μέσω της τέχνης με έμφαση στα εικαστικά.

Είμαι πιστοποιημένη Σύμβουλος προσωπικής Ανάπτυξης με την Expansion Method. Και πιστοποιημένη Storyplay θεραπεύτρια από την playtherapygreece.

Έχω ετήσιες επιμορφώσεις από το ΕΚΠΑ στον τομέα των παιδαγωγικών και συγκεκριμένα πιστοποίηση: 1) Στο παραμύθι στην εκπαίδευση δημιουργική ανάγνωση και αξιοποίηση, 2) Παραμύθι και θεατρική παράσταση, 3) Θέατρο στην εκπαίδευση, θεατρική αγωγή και επιμόρφωση. 4) εμψύχωση και ενδυνάμωση ομάδας. 5) Συμβουλευτική και θεραπεία οικογένειας και Ζεύγους.

Αυτή την στιγμή φοιτώ στο επιμορφωτικό πρόγραμμα, life coaching με εκπαιδευτή τον Δρ. Γ. Καραθάνο.

Στόχος μου είναι η δημιουργία ομάδων εμψύχωσης παιχνιδιού χαράς και προσωπικής ανάπτυξης για παιδιά και ενήλικες.

Λατρεύω τα ταξίδια και τη συλλογή αντικειμένων από… άλλες εποχές..!

Θέλατε να βρεθούμε σε μια ομάδα εμψύχωσης να παίξουμε και να χαρούμε?
Παίζοντας να βιώσουμε την μαγεία της συνθετικής εμπειρίας μέσα από την Μέθοδο της Συνθετικής Παιγνιόδρασης…αφυπνίζοντας το σώμα, τις αισθήσεις, το νου?
Η Μέθοδος συνθέτει την μια τεχνική με την άλλη (από την μουσική, το χορό, το θέατρο, την συμβουλευτική, το παραμύθι, την ποίηση, τις εικαστικές τέχνες, την λογοτεχνία.) και υφαίνει απλά, αβίαστα ..σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε ομάδας!
Το παιχνίδι δίνει χώρο στον αυθορμητισμό και στο αληθινό, και απευθύνεται σε όλους ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλλο, το επάγγελμα. Μέσα από το παιχνίδι μειώνονται οι άμυνες και τολμάμε να συναντήσουμε το «άλλο» πραγματικά, όπως τα παιδιά…. χωρίς ρόλους, πρέπει και προσωπεία…
Μαθαίνουμε και αφομοιώνουμε την γνώση καλύτερα, επικοινωνούμε λεκτικά και μη, ανακαλύπτουμε, μοιραζόμαστε, εκφραζόμαστε ελεύθερα, και κυρίως καταργούνται οι δεύτερες σκέψεις.
Μέσα από το παιχνίδι ο άνθρωπος, βιώνει, χαίρεται, επιτρέπει να ενισχυθεί η αυτοεκτίμησή του, να αναδυθεί στην επιφάνεια η αλήθεια, η καθαρότητα και αυτό θα τον οδηγήσει στην αυτεπίγνωση και έτσι θα δει την χαρά και την καθαρότητα ως επιλογή ζωής!
Αν θέλετε να παίξουμε…να γνωριστούμε …να συνθέσουμε και να ανασυνθέσουμε να περάσουμε όμορφα και δημιουργικά δηλώστε το ενδιαφέρον σας:
Αρχικά στην ημέρα γνωριμίας (open day ), χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση

Κάτι προσωπικό, έτσι για το τέλος…..!!
Ο χώρος της Εμψύχωσης με γοήτευσε από τα πρώτα μου εκπαιδευτικά βήματα. Αυτό που με εμπνέει και με μαγεύει είναι η δημιουργικότητα, η εκφραστικότητα και ο συναισθηματικός πλούτος που γεννούν οι δράσεις της. Μέσα από την προσωπική μου εμπειρία ως συμμετέχουσα σε ανάλογα Εργαστήρια έχω βιώσει την ευεργετική τους επίδραση. Έχω νιώσει να ησυχάζω και κάτι να τακτοποιείται. Να παίρνω δύναμη και να επανασυνδέομαι με την αίσθηση της προσωπικής μου αξίας. Ως συντονίστρια, πλέον, τέτοιων εργαστηρίων έχω δει τα μάτια των ανθρώπων να φωτίζονται και η ψυχή τους να ησυχάζει. Πόσο γεμάτη και πλήρης νιώθω κάτι τέτοιες στιγμές!!

Ελάτε να το διαπιστώσετε …..
Μαρία Μιχαλάκη, Εμψυχώτρια ομάδων ΜΕ.ΣΥ.ΠΑΙ.