Γίνε Υποστηρικτής του "ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ" από 1€

«Ταυτότητα Σαλαμίνα» - Γράφουμε Ιστορία. Εργαστήριο - Σεμινάριο στη Σαλαμίνα, από την Χριστίνα Τζιάλλα*.



Μαθήματα δημιουργικής γραφής με απώτερο σκοπό την εξαγωγή λογοτεχνικού προϊόντος και την εισαγωγή τουρισμού.

Το εργαστήριο «Ταυτότητα Σαλαμίνα», είναι ...ένα εργαστήριο παραγωγής θεατρικών ή λογοτεχνικών κειμένων, με επίκεντρο τον τόπο της Σαλαμίνας, όπου τοποθετείται χρονικά στην σημερινή εποχή, με τους ίδιους τους κατοίκους να είναι οι συγγραφείς και οι πρωταγωνιστές της κάθε ιστορίας.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες και δεν απαιτεί πρότερη γνώση του αντικειμένου. Είναι ευπρόσδεκτοι -και με το παραπάνω- άνθρωποι που δεν έχουν άμεσα σχέση με το θέατρο, όμως αναζητούν έναν τρόπο να εκφραστούν, να αφήσουν το δικό τους σημάδι και την δική τους παρακαταθήκη επάνω στη γη και συγκεκριμένα, επάνω στη γη της Σαλαμίνας. Στη συνέχεια, κατά την τουριστική περίοδο του καλοκαιριού να επικοινωνήσουν μέσα από το έργο τους με τους «προσκεκλημένους» τουρίστες, με έναν τρόπο πιο ευφάνταστο και παραγωγικό.

Μαθαίνουμε να εμπνεόμαστε από την πλούσια ιστορία του τόπου μας, την αξιοποίηση και αναβίωσή της, προτάσσοντας το σημαντικότερο στοιχείο που τείνει να εκλείψει... εμάς τους ίδιους και την προσωπική μας ταυτότητα.

Μέσω του σεμιναρίου δημιουργικής γραφής, ο εκπαιδευτής θα έρθει κοντά με τους κατοίκους και τις καθημερινές τους ασχολίες, έχοντας «κοινό παρονομαστή» την αγάπη για το θέατρο και την ιστορία. Μαζί, θα δημιουργήσουν νέους δρόμους για τους καλοκαιρινούς ταξιδιώτες-ιχνηλάτες ώστε να ανακαλύψουν τα μυστικά της σύγχρονης Σαλαμίνας, όπως μόνο οι ντόπιοι ξέρουν και είναι οι θεματοφύλακές τους.

Πολυθεματικά σπονδυλωτά events, για την ανάδειξη του πλούσιου πολιτισμού της Σαλαμίνας και την προσέλκυση, όχι απλώς του καταναλωτικού τουρισμού, αλλά την αναβάθμιση της ποιότητάς του. Με άλλα λόγια, επιδιώκουμε την αναβάθμιση του βιώσιμου τουρισμού για την αειφορία του τόπου και τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.


Το εργαστήριο θα λειτουργήσει ως εξής:

- Σκηνικός χάρτης. Πού θα τοποθετούσαμε την δική μας ιστορία στο νησί της Σαλαμίνας;

- Μικρές εκδρομές και διαδρομές στους χώρους όπου ο κάθε συγγραφέας, και πρωταγωνιστής της δικής του ιστορίας, θέλει να δείξει τον σκηνικό χώρο (πραγματικό μέρος) όπου εκτυλίχθηκε μια δική του, προσωπική ιστορία.

- Ερευνούμε πώς με το επάγγελμά του ο καθένας μπορεί να το αξιοποιήσει ως εργαλείο για τον τουρισμό. Για παράδειγμα:

Είσαι μηχανικός αυτοκινήτων; Πώς θα μπορούσε να εμπλακεί ο χαρακτήρας σου στην Ναυμαχία της Σαλαμίνας;

Είσαι μαγείρισσα; Τι θα μαγείρευες να φάει ο Άγγελος Σικελιανός;

Είσαι δάσκαλος; Πώς θα «επέπληττες» τον Γεώργιο Καραϊσκάκη για την αθυροστομία του;

Είσαι ψυχολόγος; Τι θεραπεία θα ακολουθούσες για τον Αίαντα τον Τελαμώνιο;

Είσαι γιόγκι; Πώς θα μιλούσες με τον Ευριπίδη μέσα απο την σιωπή της γιόγκα;


Διάρκεια: Τρεις ώρες

Συχνότητα: Μία φορά την εβδομάδα

* Κατά την διάρκεια των προσωπικών coaching, το ωράριο ενδέχεται να αλλάξει.


«Ταυτότητα Σαλαμίνα» για εφήβους

 RPG Παιχνίδια ρόλων

Μαθαίνουμε να αγαπάμε τη λογοτεχνία, αλλά και την κίνηση, κατασκευάζοντας το δικό μας rpg game. Δηλαδή, ένα παιχνίδι ρόλων, όπου μέσω αυτού θα γίνει χρήση της θεατρικής σύμβασης. Δημιουργούμε, λοιπόν, ένα παιχνίδι ρόλων στην ιστορική Σαλαμίνα.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε έφηβους. Με τρόπο διασκεδαστικό, έχει στόχο να ακονίσει το μυαλό, την πένα και το σώμα των νέων.

Με το «RPG GAME Σαλαμίνα» έχουμε σκοπό να καλωσορίσουμε τους ταξιδιώτες και να τους βοηθήσουμε να εισέλθουν στο ρου της ιστορίας μας.

Διάρκεια: Δύο ώρες

Συχνότητα: Μία φορά την εβδομάδα

ΘΕΑΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ - Εκπαιδευτικά Εργαστήρια

Τρίτη 15:00 - 17:00

Κόστος εργαστηρίου: 340 €

Τρόπος καταβολής διδάκτρων:

Με την εγγραφή: 200 €

Β δόση: 140 € από 1 έως 10/11/2022
Απαιτείται έγκαιρη κράτηση θέσης, λόγω περιορισμού στον αριθμό των συμμετεχόντων.
Πληροφορίες, εγγραφές στο 211 750 6340 - 698 186 9013

Επιμορφωτής/εκπαιδευτής: Χριατίνα Τζιάλλα (Κλικ ΕΔΩ για το βιογραφικό)

Απαιτείται έγκαιρη κράτηση θέσης, λόγω περιορισμού στον αριθμό των συμμετεχόντων.
Πληροφορίες, εγγραφές στο 211 750 6340 - 698 186 9013

Όροι συμμετοχής στα θεατρικά εργαστήρια του Θεάτρου Σαλαμίνας.

Για την εύρυθμη οργάνωση και λειτουργία των εργαστηρίων της θεατρικής περιόδου 2022-2023, θα ισχύσουν τα παρακάτω:

Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με τη συμπλήρωση των στοιχείων του συμμετέχοντα -καθώς και του κηδεμόνα σε περίπτωση ανηλικότητας και την εξόφληση της α' δόσης.

Με την εγγραφή σας, δηλώνετε ρητά ότι αποδέχεστε τους οικονομικούς όρους συμμετοχής των εργαστηρίων. Τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται σε περίπτωση διακοπής φοίτησης ή μη παρακολούθησης.

Οι χώροι διεξαγωγής των εργαστηρίων θα είναι οι αίθουσες του κτιρίου του Θεάτρου Σαλαμίνας, και όλοι οι επισκέψιμοι ιστορικοί και μή χώροι η οποίοι είναι θεματικά συνδεδεμένοι με το εκάστοτε εργαστήριο.
Για όλα τα εργαστήρια ισχύει ότι απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 10 ατόμων. Σε περίπτωση μη έναρξης λόγω μειωμένου ενδιαφέροντος, το εργαστήριο δεν θα πραγματοποιείται και προβλέπεται επιστροφή χρημάτων.

Το Θέατρο Σαλαμίνας διασφαλίζει την τήρηση και εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων, όπως αυτά καθορίζονται από τις αρμόδιες αρχές.