Γίνε Υποστηρικτής του "ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ" από 1€

H σκηνή «ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΖΙΚΑΣ» με την παράσταση «Τεχνοβάτες» έρχεται στην Σαλαμίνα για τους μικρούς μας φίλους - Δείτε εδώ φωτογραφίες και βίντεο


Στην παράσταση «Τεχνοβάτες» πρωταγωνιστούν μαριονέτες από διάφορα μέρη του κόσμου. Με τις εντυπωσιακές ...ερμηνείες τους χτίζουν ένα φαντασιακό ταξίδι από την Ανατολή στη Δύση, που περιλαμβάνει μουσικές, χορούς, μαγικά τεχνάσματα και οφθαλμαπάτες. Σε αυτή τη μαγευτική διαδρομή που ενοποιεί καλλιτεχνικά ποικίλες κουλτούρες, η ψυχαγωγία συνδέεται με την πολυπολιτισμική δυναμική του θεάτρου μαριονέτας. Η παράσταση, προσανατολίζεται στη δημιουργία ενός διαλεκτικού πλαισίου μεταξύ του εμψυχωτή και του κοινού. Η διαρκής αλληλεπίδραση και η ενεργητική συμμετοχή των θεατών δημιουργούν ένα μοναδικό αισθητικό περιβάλλον ερμηνείας και θέασης. Σε αυτό το πλαίσιο συνυπάρχουν αρμονικά τα χαμόγελα, η φαντασία και η τέχνη.



Παραστάσεις στις 2 & 3 Απριλίου και συγκεκριμένα

Σάββατο 2 Απριλίου και ώρα 18:00

Κυριακή 3 Απριλίου και ώρα 11:15

Γενική είσοδος 8€

Κλείστε έγκαιρα τις θέσεις σας. Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Τηλέφωνο για κράτηση θέσεων και πληροφορίες: 698 18 69 013 από 10 π.μ έως 10 μ.μ




Λίγα λόγια για την ιστορία της σκηνής «ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΖΙΚΑΣ»

H σκηνή «ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΖΙΚΑΣ», ιδρύθηκε το 1980 με έδρα τα Τρίκαλα και εμψυχωτή τον Νίκο Τζίκα. Αποτελεί μέλος του Ελληνικού Κέντρου της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθέατρου UNIMA – ΕΛΛΑΣ και της Διεθνούς Ενωσης Κουκλοθέατρου (Union Internationale De La Marionette). Από τη στιγμή της δημιουργίας της μέχρι και σήμερα, έχει συνεχή πορεία στα καλλιτεχνικά δρώμενα. Τα τελευταία χρόνια ο εκπαιδευτικός Χρήστος Τζίκας, επιμελείται τις καλλιτεχνικές παραγωγές, επιδιώκοντας τη σύνθεση της επιστημονικής κατάρτισης και της ψυχαγωγικής αισθητικής στο πεδίο της παιδαγωγικής διάστασης του κουκλοθεάτρου και του θεάτρου μαριονέτας.

Στο περιεχόμενο της δραστηριότητας μας περιλαμβάνονται παραστάσεις κουκλοθέατρου και θεάτρου μαριονέτας, παραστάσεις ενταξιακού θεάτρου μαριονέτας για παιδιά με αναπηρίες, θεματικά διεπιστημονικά projects μικτών τεχνικών κουκλοθεάτρου, βιωματικά εργαστήρια ενηλίκων, εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης για παιδιά, θεωρητικές μελέτες κ.α. Παραγωγές της σκηνής «ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΖΙΚΑΣ» έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή και πανελλήνια φεστιβάλ, σε διοργανώσεις φορέων, δήμων, ιδρυμάτων, σχολεία, συλλόγους και άλλες πολιτιστικές διοργανώσεις.

Το ΘΕΑΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ στο σύνολό του είναι χώρος COVID FREE, δέχεται εμβολιασμένους ή νοσήσαντες με τα αντίστοιχα πιστοποιητικά και δελτία ταυτότητος. Τηρεί αυστηρά όλα τα Πρωτόκολλα Υγειονομικής Προστασίας, με γνώμονα την προστασία κοινού και στελεχών του από την εξάπλωση του κορωνοϊού (COVID – 19).

Δείτε το βίντεο