Γίνε Υποστηρικτής του "ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ" από 1€

1ο διαγωνιστικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους κινητών τηλεφώνων - Όροι/προυποθέσεις και βραβεία


Είσαι από 12 ετών έως 112; Έχεις ένα κινητό τηλέφωνο; Αν ναι, τότε αυτό το Φεστιβάλ είναι για σένα!

Είναι καιρός να ...ανακαλύψεις τον σκηνοθέτη που κρύβεις μέσα σου και να δημιουργήσεις τη δική σου ταινία. Με τους φίλους,τους γονείς, τους συγγενείς και τους συμμαθητές σου. Το κινητό σου τηλέφωνο είναι ένα πανί κενό, έτοιμο να γεμίσει με την ιδέα και τη φαντασία σου.

Έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις το θέμα που σε συναρπάζει περισσότερο. Μπορεί να είναι ο αθλητισμός, οι τέχνες, η φύση, το περιβάλλον, η ζωή στην πόλη ή στο χωριό, τα ζώα, ο σχολικός εκφοβισμός, ή οποιοδήποτε άλλο θέμα θα ήθελες να εξερευνήσεις μέσα από την τέχνη του κινηματογράφου.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί ως προς τη δημιουργικότητά σας. Χρησιμοποιήστε το κινητό σας τηλέφωνο για να καταγράψετε τις στιγμές και τις ιστορίες που θέλετε να μοιραστείτε με τον κόσμο. Φτιάξτε μια μοναδική ταινία που θα αντανακλά την ματιά και τη φαντασία σας.

Η διοργάνωση του 1ου διαγωνιστικού φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους με κινητά τηλέφωνα, είναι ανοιχτή για όλες τις ηλικίες, από 12 ετών και πάνω. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα οι πιο άπειροι έως του πλέον έμπειρους σκηνοθέτες μπορούν να συμμετάσχουν και να μοιραστούν το έργο τους.

Τώρα είναι η ευκαιρία σας να δώσετε ζωή στις ιδέες σας και να τις μοιραστείτε με τον κόσμο. Έλα να δημιουργήσεις το επόμενο κινηματογραφικό αριστούργημα!


Τα βραβεία που θα απονεμηθούν είναι τα εξής:

* ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ 

* ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ 

* ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

* ΒΡΑΒΕΙΟ Α & Β ΡΟΛΩΝ 

* ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

* ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΟΝΤΑΖ 

* ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ

* ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΚΟΙΝΟΥ

Επίσης μπορεί να προστεθούν βραβεία μετά από εισήγηση της κριτικής επιτροπής.
Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από επαγγελματίες του κινηματογράφου και θα ανακοινωθούν σύντομα.


ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Για τη συμμετοχή στο 1ο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους με κινητά τηλέφωνα υπάρχουν κάποιοι γενικοί όροι και προϋποθέσεις:

Θέμα: Ελεύθερο θέμα

Διάρκεια ταινίας: Η διάρκεια των ταινιών μπορεί να είναι από ένα -1- λεπτό (60 δευτερόλεπτα) έως και πέντε -5- λεπτά (300 δευτερόλεπτα)

Μορφή και ποιότητα: Οι ταινίες πρέπει να υποβάλλονται σε ψηφιακή μορφή, όπως MP4, και να έχουν καλή ποιότητα εικόνας και ήχου.

Προδιαγραφές κινητού τηλεφώνου: Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο είδος ή μάρκα κινητού τηλεφώνου που χρησιμοποιείται για την καταγραφή της ταινίας, αλλά είναι απαραίτητο η ταινία να είναι το λιγότερο 720p = 1280 x 720 – είναι συνήθως γνωστή ως ανάλυση HD ή “HD Ready”. Για τον ήχο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μικρόφωνο εκτός του κινητού.

Αναλογία διαστάσεων: 16:9 οριζόντιο βίντεο κινητού

Καταληκτική ημερομηνία: Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των ταινιών είναι έως και την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Συμμετοχή/εγγραφή: Η εγγραφή στο φεστιβάλ είναι συμβολική και κοστίζει 5€ ανά συμμετοχή. Η κατάθεση γίνεται μέσω τραπεζικής οδού στον λογαριασμό ΙΒΑΝ GR 39 0172 1880 0051 8809 8577 260 Σταθμός Έκφρασης & Πολιτισμού - Θέατρο Σαλαμίνας

Άδειες: Βεβαιωθείτε ότι έχετε τις απαραίτητες άδειες για το περιεχόμενο της ταινίας σας, συμπεριλαμβανομένων των μουσικών, φωνητικών ή οποιωνδήποτε άλλων υλικών που χρησιμοποιείτε.

Υποβολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Οι ταινίες υποβάλλονται στο salaminatheater@gmail.com μαζί με όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά. Μαζί και μια σύνοψη για το θέμα της ταινίας, το όνομα του σκηνοθέτη και των συμμετεχόντων.

Είναι σημαντικό να διαβάσετε προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις

Το κινητό σας τηλέφωνο είναι το εργαλείο σας, η φαντασία σας είναι ο οδηγός σας. Αφήστε τη δημιουργικότητά σας να λάμψει και να μας εκπλήξει με τις ταινίες σας!