Γίνε Υποστηρικτής του "ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ" από 1€

ΑΝΝΥ ΛΟΥΛΟΥ - Ηθοποιός / Σκηνοθέτης


Η Αννυ Λούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη... δραματική σχολή του Θ.Τέχνης του Κ.Κουν.

Τα δέκα πρώτα χρόνια της καριέρας της συνεργάστηκε με το Θέατρο Τέχνης, και με το "Αμφιθέατρο του Σ. Ευαγγελάτου του οποίου υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος, ερμηνεύοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Συνεργάζεται επίσης με τους Λ.Τριβιζά στο θέατρο "Πορεία" και με τους Γ. Ρεμούνδο και Κ. Μηχαηλίδη στο ΚΘΒΕ.

Στον κινηματογράφο πρωταγωνιστεί στην ταινία της Τ. Μαρκετάκη "Η Τιμή της Αγάπης "Στη συνέχεια αναζητεί τη διεύρυνση της γνώσης πάνω στο αντικείμενο της και ταξιδεύει στην Ν.Υόρκη όπυ παρακολουθεί ως ακροάτρια τη σχόλη του Actor's Studio με τη μέθοδο Στανισλάφσκι.

Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα συνεργάζεται πάλι με το Θ.Τέχνης,με τον Σταύρο Ντουφεξή και το ΔΗΠΕΘΕ Λαμίας, με τον Τάκη Χρισικάκο στο ανέβασμα του "Ιστορία του ζωολογικού κήπου" του Ε.Αλμπυ και "Τίγρη" του Σίσγκαλ, όπως και με το Θ.Γκόνη στον "Ηχο του όπλου" της Λ.Αναγνωστάκη.

Στην τηλεόραση εμφανίστηκε στις σειρές "Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά", "Μοιραίο πάθος", "Αγγιγμα ψυχής", "Στον ήλιο του Αιγαίου"κ.α.

Στον κινηματογράφο κάνει τη δεύτερη της εμφάνιση στην ταινία του Κ.Καπάκα "Peppermint"και κερδίζει το βραβείο Α Γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσ/νίκης.

Το 2008 συνεργάζεται με τον Κ.Γαβρά στην ταινία του "Ο Παράδεισος στη Δύση", που είδαμε στην Αθήνα το 2009 σε παγκόσμια πρεμιέρα.

Στη συνέχεια συνεργάζεται με την Κ.Διδασκάλου στο ανέβασμα του έργου "Ο Εραστής της Λαίδης Τσάτερλυ" στο θέατρο Χατζηχρήστου σε σκηνοθεσία Χ.Βορκά.

Το 2014 σκηνοθετεί το θεατρικό αναλόγιο με θέμα τον έρωτα του Γ. Σεφέρη και της Μαρώς από την αρχή της γνωριμίας τους μέχρι το γάμο τους, παραμονές της κύρηξης του πολέμου και περιελάβανε την αλληλογραφία τους όπως και τα ποιήματα αυτής της περιόδου.

Το 2016 ιδρύει το θίασο "Λιανοχορταρούδια" με παραμύθια από την Ελληνική προφορική παράδοση, από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και με ζωντανή δημοτική μουσική. Η παρουσίαση αυτής της παράστασης διήρκησε δύο χρονιές και με μεγάλη επιτυχία.

Τις σαιζον 2017-2018 και2018-2019 εμφανίζεται στην παράσταση του έργου "Ο Αμπιγιέρ" σε σκην. Μ. Δούνια με τους Αλ. Μυλωνα και Μ. Βακούση στο θέατρο της οδού Κεφαλληνίας.