Με όχημα το θέατρο και τις ποικίλες τεχνικές του, τα παιδιά θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να ...
δημιουργήσουν ΜΑΖΙ με τους άλλους τις δικές τους ιστορίες, να πειραματιστούν, να διευρύνουν τα όριά τους, να ενδυναμωθούν ψυχικά.
δημιουργήσουν ΜΑΖΙ με τους άλλους τις δικές τους ιστορίες, να πειραματιστούν, να διευρύνουν τα όριά τους, να ενδυναμωθούν ψυχικά.
Στόχος η ανακάλυψη καινούριων περιοχών, όπου μέσα από ένα πλήθος παιχνιδιών ρυθμού, κινητικής έκφρασης, εμπιστοσύνης και συνεργασίας, ενεργοποίησης, δυναμικών εικόνων, αυτοσχεδιασμών, μεταμορφώσεων- σε ένα ασφαλές περιβάλλον- θα ταξιδέψουμε. Στο σύμπαν, κάπου ανά τον κόσμο, στο μέλλον που ονειρευόμαστε, σε φανταστικές συνθήκες, στον πάντα ευφάνταστο, ανεπανάληπτο και δημιουργικό χώρο της τέχνης.
Θεατρικό παιχνίδι: Τα οφέλη για τα παιδιά
Η επαφή με τις τέχνες βοηθά στην ανάπτυξη της φαντασίας και της κριτικής σκέψης των παιδιών και βελτιώνει τις γνωστικές και δημιουργικές δεξιότητές τους.
Η εκπαίδευση στον τομέα των τεχνών βοηθά ένα παιδί να «ανέβει πεδίο μάθησης», να έχει ανεπτυγμένη αντίληψη, να έχει αυτοπεποίθηση και αυτοπειθαρχία. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με την ιδέα να στείλουν ένα μικρό κορίτσι στο μπαλέτο ή βάλουν ένα παιδί να κάνει μαθήματα πιάνου, αλλά κάτι που δεν σκέφτεται κάποιος είναι να βάλει το παιδί του σε ένα θεατρικό εργαστήρι για να κάνει θεατρικό παιχνίδι.
Ένας γονέας δεν χρειάζεται να θέλει να δημιουργήσει μια διασημότητα για να στείλει το παιδί του να κάνει μαθήματα θεάτρου ή θεατρικό παιχνίδι.
Το θεατρικό παιχνίδι φέρνει μαζί του πολλά οφέλη όπως θα διαβάσετε παρακάτω
Ανάπτυξη αυτοπεποίθησης
Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους πολλών ανθρώπων είναι η δημόσια ομιλία. Σύμφωνα με τον Paul L Witt, PhD, επίκουρο καθηγητή των σπουδών επικοινωνίας στο Texas Christian University, Ft., «Η ιδέα της παρουσίασης σε κοινό είναι ο Νο 1 φόβος που αναφέρθηκε από τους ανθρώπους στις ΗΠΑ». Το θεατρικό παιχνίδι, θα κάνει ένα παιδί πιο άνετο μπροστά σε ένα ακροατήριο και θα το βοηθήσουν να μάθει να μιλά καθαρά και να σχεδιάζει. Η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων βοηθά επίσης ένα παιδί στην οικοδόμηση της αυτοεκτίμησης ενισχύοντάς το με αυτοπεποίθηση.
Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και δημιουργία φίλων
Το θεατρικό παιχνίδι μπορεί να βοηθήσει ένα ντροπαλό παιδί. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι ντροπαλοί άνθρωποι λειτουργούν καλύτερα σε ένα δομημένο κοινωνικό περιβάλλον. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιο εύκολο να συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι ή μια δραστηριότητα όπου έχουν κάτι συγκεκριμένο να κάνουν ή έναν ρόλο που πρέπει να εκπληρωθεί. Χώροι όπως το σχολείο, όπου η ησυχία και η υπακοή ανταμείβονται, μπορεί να εμποδίσει την ικανότητά του να κάνει φίλους. Το θεατρικό παιχνίδι είναι από τη φύση του, κοινωνικό. Οι δάσκαλοι χρησιμοποιούν παιχνίδια και ασκήσεις για να διδάξουν στα παιδιά πολλές δεξιότητες.
Έκθεση στην κλασική λογοτεχνία
Τέλος, η εγγραφή του παιδιού σας στο τμήμα θεατρικού παιχνιδιού του θεάτρου Σαλαμίνας είναι μια ευκαιρία να το εκθέσετε στην κριτική σκέψη και τη λογοτεχνία. Η αποκορύφωση των πιο ενεργών τάξεων, είναι η παρουσίαση όλων όσων έμαθαν, μέσα στη χρονιά που παρακολούθησαν.
Τα παιδιά μελετούν σκηνές ή ακόμη και ένα ολόκληρο έργο, παρουσιάζοντάς το στους δικούς τους ανθρώπους. Τα παιδιά σε εμάς θα μελετούν διαχρονικά έργα όπως η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, ο Peter Pan, Ο μικρός Πρίγκηπας, εκθέτοντας έτσι τους μαθητές στην κλασική παιδική λογοτεχνία.
Συμπέρασμα
Το θεατρικό παιχνίδι μπορεί να είναι μια πλούσια και ικανοποιητική εμπειρία για ένα παιδί, ακόμη και αν το ίδιο δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει να γίνει επαγγελματίας ηθοποιός. Οι δεξιότητες, η εμπιστοσύνη και η αυτοεκτίμηση που μπορούν να αναπτυχθούν σε μια εν ενεργεία τάξη έχουν αξία ακόμη και πέρα από τη σκηνή. Τα αποτελέσματα της συμμετοχής του παιδιού σε μια θεατρική ομάδα, διαρκούν για πάντα στη ζωή του!
Οι εγγραφές ξεκίνησαν. Για περισσότερες πληροφορίες, στείλτε μήνυμα η καλέστε μας στο 698 186 9013
Διαβάστε επίσης:
- Παιδί και Θέατρο - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς
- Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα Τμήματα θεάτρου - Παιδικό - Εφηβικό - Μεγάλων
Διαβάστε επίσης:
- Παιδί και Θέατρο - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς